Aanmeten en verwijzing


Therapeutisch elastische kousen

Bij ons kunt u ook terecht voor het aanmeten van therapeutisch elastische kousen. Therapeutische elastische kousen worden ook wel steunkousen genoemd omdat deze kousen een uitwendige druk uitoefenen op (delen van) het been of de arm. Een behandeling met therapeutisch elastische kousen wordt ook wel compressietherapie genoemd.

Door het uitoefenen van druk (compressie) wordt het terugstromen van het bloed naar het hart gestimuleerd en wordt stuwing in de aders voorkomen. Op deze manier wordt vochtophoping in het weefsel (oedeem) voorkomen en bestreden. Therapeutische elastische kousen worden door mensen gedragen met een aandoening van het vaat- en lymfestelsel. Door de druk die door de kous wordt uitgeoefend kunnen klachten worden voorkomen, verminderen of kan het resultaat van een behandeling langer worden vastgehouden. Therapeutisch elastische kousen zijn bedoeld om gedurende langere tijd te dragen. De kousen moeten dagelijks gedragen worden om het gewenste resultaat te behouden of te bereiken.

Hoe te verkrijgen?

Om een afspraak te maken voor het aanmeten van therapeutisch elastische kousen heeft u een verwijsbrief nodig van uw huisarts of specialist. Bij de eerste afspraak dient u deze mee te nemen samen met uw verzekeringsgegevens. Voor alle volgende verstrekkingen van therapeutisch elastische kousen kunt u zonder verwijsbrief of machtiging bij ons terecht.

Verstrekkingen van kousen

Wij werken samen met FYSIOTEK: zij hebben contracten met alle zorgverzekeraars en verzorgen de declaraties. Therapeutische elastische kousen worden vergoed vanuit uw basispakket, mits u uw eigen risico heeft verbruikt.
Webdesign by    Sitekraft MediaCopyright 2022 © Fysiovier Plus. Alle rechten voorbehouden.