Fit4Kids


Doel van Fit4Kids

Het hoofddoel van Fit4kids is kinderen een nieuwe manier van bewegen aan te leren. In Fit4Kids ontdekken de kinderen weer plezier in bewegen te krijgen. Een ander belangrijk doel is het verbeteren van de fysieke en mentale conditie. In Fit4Kids worden motorische vaardigheden van een kind gestimuleerd. Soms zijn er specifieke hulpvragen van ouders, opvoeders, leerkrachten of het kind zelf. Anderzijds kan het zijn dat kinderen een algehele conditie-opbouw behoeven. Ook het tegengaan van overgewicht (obesitas) bij kinderen kan een reden zijn om mee te doen aan Fit4Kids.

Voor wie is het bedoeld?

Fit4Kids is er voor kinderen van 4-12 jaar met een chronische ziekte, beperking of een langdurige aandoening. Bijvoorbeeld voor kinderen met astma, diabetes, een aangeboren hartafwijking, Cystic Fibrosis of reuma, maar ook voor kinderen met een motorische achterstand, autisme of het downsyndroom. Natuurlijk kunnen kinderen zonder een van bovenstaande aandoeningen of ziekten ook mee doen.

Hoe zien de lessen eruit?

Nadat de intake heeft plaatsgevonden starten de Fit4Kids-lessen. Deze worden gegeven door een kinderfysiotherapeut. Tijdens de lessen wordt er zowel individueel, op fitnessapparatuur, als in groepsverband getraind. In groepsverband worden er allerlei soorten sport en spel gedaan.

Tijdens de Fit4Kids-lessen is het vooral zaak om de kinderen te motiveren en gemotiveerd te houden. Dit vraagt om trainingsprogramma's die voor de kinderen haalbaar zijn en daarom met name een speelse invalshoek hebben. Een kind dat er geen plezier aan beleeft, zal immers binnen de kortste keren niet meer komen opdagen.

Een nieuwe manier van bewegen

Tijdens de Fit4Kids-lessen proberen we de kinderen een nieuwe leefstijl aan te leren, met daarin meer beweging. Belangrijk is dat je als ouder je zoon of dochter thuis en in het dagelijks leven stimuleert om meer te bewegen.

Het is een fabeltje dat kinderen niet aan fitness mogen doen. Fitness, vooral krachttraining bevordert de leerprestatie, geeft een beter zelfbeeld en het voorkomt en bestrijdt overgewicht. De gedachte dat fitness onnatuurlijk zou zijn en de groeischijven zou beschadigen is niet correct. Het is wel zo dat kinderen meer begeleiding nodig hebben dan volwassenen.

Wat vinden wij belangrijk bij Fit4Kids

  • Sporten onder begeleiding van een gespecialiseerde kinderfysiotherapeut
  • Altijd starten met een flink intensieve warming-up, dus stevig fietsen of lopen op de loopband
  • Alle oefeningen rustig uitvoeren
  • Zorgen dat de spieroefeningen uitgevoerd kunnen worden
  • Zorgen dat alle grote spiergroepen evenredig aan bod komen
  • Zorgen voor voldoende variatie
  • Een gezond eet- en beweegpatroon voor thuis

Obesitas

Overgewicht komt onder kinderen steeds vaker voor en de komende jaren zal dit alleen maar toenemen. Inmiddels is één op de acht kinderen in ons land te dik, dus het is de hoogste tijd om in te grijpen. Doordat kinderen het grootste deel van de tijd op school doorbrengen en door de opmars van televisie en computer, is het steeds moeilijker geworden om kinderen van de bank te krijgen en te laten bewegen.

Aangezien kinderen steeds minder vaak uit zichzelf gaan buitenspelen, is elke manier om ze fysiek actief te laten zijn welkom. Meer bewegen is belangrijk voor het leefpatroon kinderen (vooral als zij overgewicht hebben), maar om obesitas te bestrijden is meer nodig dan deze aanpak alleen. Kinderen zullen veelal minder en gezonder moeten eten.

Hé jij daar!

Heb je een chronische ziekte of beperking? Of kan je niet meedoen met de spelletjes op het schoolplein? Kunnen al je vriendjes dingen die jij nog niet kunt? En heb je zin om lekker te bewegen, maar weet je niet waar? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Bij Fit4kids kun je sporten, trainen en fitnessen om zo sterk te worden, dat je daarna weer mee kunt doen met een sport, bijvoorbeeld voetbal, volleybal of atletiek.

Fit4Kids doe je voor je plezier. Er zijn kinderfysiotherapeuten die je begeleiden en speciaal voor jou een programma uitstippelen. Trainen en sporten is lekker en gezond. Het is leuk om gewoon mee te kunnen doen en ook nog eens goed voor je lichaam. We doen allerlei spelletjes: niet alleen voor de meiden, maar ook voor stoere jongens. Heb je zin om een keer te komen kijken of een keertje mee te doen dan kan dat altijd!! Graag even bellen voor je komt.

Meer informatie en tijden

Je kunt lekker komen sporten op woensdagmiddag van 16.30 uur tot 17.30 uur.
Voor meer informatie kan je contact opnemen met onze praktijk:
Webdesign by    Sitekraft MediaCopyright 2020 © Fysiovier Plus. Alle rechten voorbehouden.