Fysiotherapie


Wat is fysiotherapie?

Het menselijk lichaam is een verbazend knap en goed georganiseerd geheel van spieren, botten en gewrichten waar we dagelijks op moeten kunnen rekenen. Lopen, staan, springen, bukken, het zijn vaak volkomen vanzelfsprekende bewegingen. Pas als u ergens last van krijgt beseft u dat bewegen niet zo vanzelfsprekend is. Degene die daar alles van afweet, is de fysiotherapeut: de specialist in beweging. Bij hem of haar kunt u terecht voor de behandeling van uw klachten, maar ook om (ergere) klachten en herhaling van klachten te voorkomen.

Voor wie is de fysiotherapeut?

Jaarlijks gaan zo'n 2,5 miljoen mensen, jong en oud, naar de fysiotherapeut. Omdat ze klachten hebben vanwege hun houding of omdat een beweging problemen oplevert. Het kan gaan om sportblessures, klachten opgedaan tijdens het werk, klachten als gevolg van een ongeval of ziekte, een 'verkeerde' beweging of simpelweg omdat het lichaam ouder wordt. Een fysiotherapeut adviseert, behandelt en begeleidt u zodat u weer zo goed mogelijk uw dagelijkse leven kunt voortzetten. Gewoon boodschappen doen, op een verantwoorde manier sporten en weer aan het werk gaan. U leert hoe u door verantwoord en voldoende te bewegen verdere problemen of herhaling van problemen kunt voorkomen of beperken.

De fysiotherapeutische behandeling

Een belangrijk onderdeel van de fysiotherapeutische behandeling is oefentherapie. Met oefentherapie kan de bewegingsmogelijkheid van gewrichten beïnvloed worden. Spierkracht verbeteren en houdingscorrectie is ook een doel van oefentherapie. Of een beter evenwicht realiseren, een betere ademhalingstechniek aanleren of leren te ontspannen.

Bij oefentherapie horen huiswerkoefeningen. Deze oefeningen worden aangepast aan uw situatie en mogelijkheden. Het gaat erom dat u zich ervan bewust wordt wat voor u de beste manier van bewegen is en dat u het vertrouwen (terug)krijgt in uw lichaam.

Oefentherapie heeft bij veel aandoeningen aan spieren, gewrichten en zenuwen een positief effect, blijkt uit onderzoek van de Gezondheidsraad.

Behalve met oefentherapie kunt u ook behandeld worden met massage.

Bij massage wordt de doorbloeding van de verschillende weefsels gestimuleerd door verschillende handgrepen, waardoor er ontspanning en pijnvermindering optreedt.

Inschrijven

Wanneer u een fysiotherapeutische behandeling bij onze praktijk wenst, zult u eerst bij onze praktijk ingeschreven worden. Het maken van een eerste afspraak kan zowel telefonisch als via de email. Ook bent u natuurlijk altijd welkom om bij ons binnen te lopen. Daarnaast bieden wij u de mogelijkheid u online in te schrijven. Wij bellen u dan terug voor het maken van een eerste afspraak en uw registratie is direct voltooid. Zo kunnen we u directer helpen!
Webdesign by    Sitekraft MediaCopyright 2022 © Fysiovier Plus. Alle rechten voorbehouden.