Dry needling


Wat is dry needling?

Ook kunt u bij ons terecht voor een dry needling behandeling. Dry needling is een nieuwe behandelmethode van de fysiotherapeut. Door middel van een speciale techniek worden spieren aangeprikt en raken op die manier snel en langdurig ontspannen. Bij dry needling gebruikt men een droge acupunctuurnaald, er wordt dus geen vloeistof in de spier gespoten. Triggerpoints worden aangeprikt. Dit zijn verkrampte plekjes in de spier die lokale drukpijn maar ook pijn op afstand kunnen veroorzaken.

Triggerpoints kunnen zich uiten in pijn en stijfheid in de spier, bewegingsbeperking in de bijbehorende gewrichten, verminderde kracht. U kunt anders gaan bewegen, hoofdpijn, aangezichtspijn en/of kramp krijgen. Een aantal van de klachten herkent u misschien wel.

De behandeling

Als u een afspraak heeft gemaakt zullen we eerst een gesprek voeren en een gericht onderzoek doen om de klachten goed in kaart te brengen. Vervolgens gaan we de spieren die zijn aangedaan onderzoeken op triggerpoints.

De behandeling richt zich op het uitschakelen van deze triggerpoints. Door middel van het naaldje worden de punten gevonden en gedeactiveerd, waardoor er een langdurige ontspanning ontstaat. Tijdens de behandeling spant de spier zich even lokaal aan en dat geeft kortdurend een soort krampgevoel. Daarna ontspant de spier zich weer en kunt u gemakkelijker bewegen. We zijn erg enthousiast over het dry needlen en zijn dan ook van mening dat deze behandelmethode een goede aanvulling is op wat onze praktijk al te bieden heeft.

Dry Needling bij Fysiovier Plus

Fysiovier Plus biedt bovenstaande voordelen graag aan binnen de praktijk. Bij Fysiovier Plus werken twee fysiotherapeuten met de specialisatie Dry Needling:

Dian Berkelmans
Marco Borst

Meer informatie?

Voor een folder of verdere informatie kunt u altijd bij ons terecht!
Webdesign by    Sitekraft MediaCopyright 2020 © Fysiovier Plus. Alle rechten voorbehouden.